Pogoji uporabe

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani Prihranite.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) . Obravnavajo delovanje strani Prihranite.si – R&R Media d.o.o., med ponudniki storitev (naročniki), registriranimi uporabniki in kupci kuponov. Domena Prihranite.si in blagovna znamka Prihranite.SI je v lasti podjetja R&R Media d.o.o., ki je oglaševalec in posrednik pri prodaji storitev ter izdelkov s akcijskimi popusti.
1. Prihranite.si
Prihranite.si ponuja interaktivno spletno storitev preko spletnih strani na domeni Prihranite.si, ki jih upravlja družba R&R MEDIA d.o.o. (v nadaljevanju - Prihranite.si) na svetovnem spletu (v nadaljevanju - Internet), kjer so objavljene nove ponudbe znižane za določen popust. Vsaka ponudba traja omejeno število dni. Kupcem kuponov poskušamo ponuditi čim boljše ponudbe storitev in proizvodov, ponudnikom pa pomoč pri prodaji ter promocijo in predstavitev njihove dejavnosti.
2. Ponudba
Uporabnik ima na voljo za nakup izbrane ponudbe najmanj 48 ur. Uporabnik po nakupu prejme kupon, ki ga unovči pri izbranem ponudniku storitve. Kupon je uporabniku poslan na uporabniški račun in preko elektronske pošte. R&R Media d.o.o. dnevno ponudbo pripravi po naročilu ponudnika, ki jih posreduje ponudnik storitev. R&R Media d.o.o. pri prodaji zagotavlja verodostojnost podatkov dogovorjenih s ponudnikom blaga/storitev ter jasen prikaz možnosti nakupa ponudbe. Zaradi specifičnosti ali težavnosti prikaza določenih storitev, objavljenih kot ponudbe na spletni strani www.Prihranite.si, so lahko fotografije ali slike, objavljene v okviru dnevnih ponudb simbolične. Slike lahko priskrbi R&R Media d.o.o. preko lastnih virov ali uporabi avtorska gradiva ponudnika storitve. Pogoji koriščenja kupona so zavedeni v rubriki Opombe. Z nakupom kupona kupec soglaša z rubriko Opombe in se z njimi strinja. Po nakupu kupona, mora kupec kupona upoštevati podrobnosti, ki so navedene v rubriki Opombe.
3. Načini plačila
Ne glede na izbiro načina plačila, poskrbite in preverite, da so vaši podatki pravilni, da bo nakup in koriščenje kuponov potekalo varno in brez zapletov. Spletna stran Prihranite.si uporablja dva načina plačila: plačilo po položnici UPN (univerzalni plačilni nalog) ali s kreditno kartico:
a) KREDITNA KARTICA
(Activa, Mastercard, Diners, American Express, Visa In Visa Electron) Pri koraku plačila izberete Plačilo s kartico. Vnesete zahtevane podatke nato boste po elektronski pošti in v vaš uporabniški račun prejeli plačan kupon, katerega lahko pri ponudniku storitev unovčite takoj po uspešno izvedeni transakciji. Plačilo lahko uspešno opravite le z navedenimi plačilnimi karticami, ki so namenjena plačevanju preko spleta.
b) PLAČILNI NALOG (UPN)
Pri koraku plačila izberite možnost Plačilo po plačilnem nalogu UPN. Vnesite zahtevane podatke in po elektronski pošti vam bomo poslali podatke za plačilo. Plačilo lahko izvedete tudi z vašim spletnim bančništvom ( Klik NLB, Abanet, SKB net, ...), plačilni nalog si lahko tudi natisnete in ga plačate na banki ali pošti. Kupon bo aktiviran po prejetju plačila, kar pomeni en delovni dan po plačilu, če je plačilo opravljeno preko elektronske banke do 15. ure, ali dva delovna dneva, če je plačilo opravljeno preko Pošte Slovenije.
c) MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE
Z Diners Club International imate tudi možnost nakupa na obroke. Imeti morate kartico, z oznako DC UV. Višina kredita je odvisna od razpoložljivosti vašega limita na kartici. Efektivna obrestna mera (EOM) 0% Obrestna mera 0% Stroški odobritve 0% Stroški zavarovanja 0% Število obrokov od 2 do 24 Maksimalni znesek kredita do limita na kartici Odgovori na vprašanja http://www.dinersclub.si/Pomoc-in-podpora/Pogosta-vprasanja.html Erste Card, d. o. o., vam pri nakupu na obroke ne zaračunava nikakršnih obresti. Edini strošek, ki vam ga zaračunamo, je strošek vodenja obrokov po veljavnem ceniku Erste Card, d. o. o. Več informacij na http://www.dinersclub.si.
4. Cena
Vsaka cena ponudbe je določena s pogodbo med ponudnikom storitev in podjetjem R&R Media d.o.o. V cenah je vključen DDV. Cene veljajo za posamezne ponudbe za čas trajanja ponudbe na spletni strain Prihranite.si. Po zaključku ponudbe, postane ponudba neveljavna in nakupa ni mogoče več opraviti. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila iz točke 3, v skladu z navedenimi pogoji.
5. Postopek nakupa
Ob registraciji vsak obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Za vsak nakup je potrebna registracija uporabnika, ki zagotavlja varnost uporabniku. Uporabnik s klikom ˝Kupi kupon˝ prične postopek nakupa in izbere način plačila (Plačilo s kartico ali plačilo z UPN). V primeru uspešnega nakupa uporabnik prejme kupon, ki ga unovči pri ponudniku storitve v danem določenem časovnem roku, ki se nahaja v rubriki Opombe. Kupon je uporabniku posredovan preko elektronske pošte ali v uporabniški račun pod rubriko Moji kuponi. Uporabnik oziroma kupec jamči za istovetnost in pravilnost svojih podatkov. Vse zlorabe so kaznive.
6. Unovčitev kupona
Kupci kuponov lahko pričnejo unovčevati kupone po prejetju šifre kupona s strani Prihranite.si, ki se nahaja v vaši elektronski pošti ali v uporabniškem računu pod rubriko Moji kuponi. Ponudniku storitev posredujemo elektronski seznam kupcev kuponov, s pomočjo katerega vodi evidenco kuponov. Kupec kupona poda ponudniku šifro kupona, ki je dokaz, da je kupon bil naročen in plačan.
7. Nakup darilnega kupona
Kupon lahko uporabnik podari tretji osebi, v kolikor pred nakupom v polje uporabnik kupona navede ime in priimek osebe, kateri želi kupon podariti. Kupon lahko uporabnik osebi posreduje po elektronski pošti ali ga natisne.
8. Vračilo kupljenega blaga
V primeru, da s kupljenim izdelkom iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni in želite odstopiti od pogodbe, lahko izdelek vrnete v 14 dneh od datuma prevzema. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od pogodbe pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki vas bremeni v tem primeru, je neposreden strošek vračila blaga. Če odstopite od pogodbe, smo vam dolžni v najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporocila o odstopu od pogodbe povrniti vsa opravljena plačila. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in obliki, uporabljano mora biti zgolj poskusno in v skladu z navodili ter zapakirano v originalno embalažo.
9. Varnost kupovanja s plačilnimi karticami
Nakup s plačilno kartico je varen. Za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami skrbi banka Koper d.d.. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o plačilnih karticah se ne shranjujejo na strežnik. Poskrbite in preverite, da so vaši podatki pred vnosom pravilni, da bo nakup in koriščenje kuponov potekalo varno in brez zapletov.
10. Varstvo otrok in mladostnikov do 18 let ter zlorabe kreditnih kartic
  R&R Media d.o.o., brez dovoljenja staršev ali skrbnikov ne sprejema plačil ali osebnih podatkov mladoletnih oseb ali fizičnih oseb, za katere obstaja sum, da so mladoletne prav tako ne ponuja dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za mladoletne osebe. Če R&R Media d.o.o., ni mogel v času nakupa preveriti identitete uporabnika in je to bila mladoletna oseba s plačilno kartico od staršev ali skrbnikov, R&R Media d.o.o., za posledice ne odgovarja in ni dolžna povrniti plačanega zneska. Za ravnanje s plačilno kartico je odgovoren izključno imetnik kartice.
11. Varovanje osebnih podatkov
R&R Media d.o.o., se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke uporabnikov hranil in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih uporabljal izključno za lastne potrebe, izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, kuponov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabniki v okviru svojih blagovnih znamk.
Uporabnik se strinja, da lahko R&R Media d.o.o., njegove osebne podatke uporablja za potrebe komuniciranja, naročanja ali informiranja o blagovni znamki Prihranite.SI, kakor tudi za vse ostale blagovne znamke, s katerimi se bo ukvarjal v prihodnosti. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam. Ime in priimek ter šifra kupona bo posredovana zgolj ponudniku storitve, za namen identifikacije kupca storitve.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika, da ne pride do zlorab.
12. Piškotki
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna. Njihovo shranjevanje lahko nadzirate z vsakim sodobnim brskalnikom. Shranjevanje piškotkov lahko uporabnik po želji omeji ali onemogoči. Shranjevanje vsebine piškotkov je v interesu uporabnikov, ker lažje dostopa do vsebin, ki so v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Najpomembnejši je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. Za normalno delovanje spletna stran www.Prihranite.si uporablja lastne piškotke __utma, __utmb, __utmc, __utmz, confirmSubscribe, frontend ter showCookie. Ostali piškotki pa so povezani z delovanjem drugih strani kot je napr. Facebook in so brez našega nadzora.
13. Prejemanje elektronskih novic
Vsak obiskovalec, ki se ob vstopu na spletno stran www.Prihranite.si lahko ob registraciji označi, da se strinja s prejemanjem elektronskih novic ali v spodnejem delu strani vpiše svoj elektronski naslov in izrecno soglaša s prejemanjem dnevnih ponudb na svoj elektronski naslov - za namene neposrednega trženja na vpisan elektronski naslov, do preklica v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). V primeru, da elektronskih novic ne želite prejemati se lahko sami avtomatsko odjavite s klikom na povezavo odjava od elektronskih novic, ki je v vsakem prejetem elektronskem sporočilu, kjer je tudi opisan postopek odjave od elektronskih novic, v primeru težav pa lahko pišete na elektronski naslov: info@Prihranite.si
14. Licenciranje
Objava na ali preko teh spletnih strani s strani končnega uporabnika pomeni, da dužba R&R MEDIA d.o.o. dobi brezplačno, pravno veljavno, nepovratno in neizključno licenco za uporabo, reproduciranje, spreminjanje, objavljanje, prilagajanje, predvajanje, distribuiranje, izvedbo in prikazovanje teh komunikacij kot samostojne ali kot del večje celote, v kakršni koli obliki, ne glede na nosilec medija ali prek katere koli tehnologije, bodisi znane oziroma kasneje razvite, in deleže teh pravic z večkratnimi delilniki te licence.
15. Odškodnina
Končni uporabnik se strinja, da bo poravnal in ne bo smatral za odgovorno družbo R&R MEDIA d.o.o., njene podružnice, njihove odgovorne osebe, zaposlene in agente za kakršnokoli škodo oz. stroške (vključno s stroški za pravno zastopanje), ki lahko nastane zaradi uporabe teh spletnih strani s strani končnega uporabnika.
16. Prekinitev poslovnih odnosov
Družba R&R MEDIA d.o.o. lahko prekine poslovni odnos s katerim koli končnim uporabnikom ob vsakem času. Družba si pridržuje pravico takoj odpraviti vsa gesla ali uporabnikove račune v primeru vsakega ravnanja končnega uporabnika, ki jih družba po lastni presoji šteje za nesprejemljiva, kot tudi v vsakem primeru kršitve teh pogojev s strani končnega uporabnika. V primeru prenehanja gesla ali uporabnikovega računa pogoji oddelkov uporabe ne prenehajo veljati med končnim uporabnikom in družbo R&R MEDIA d.o.o.
17. Blagovne znamke
Prihranite.si je registrirana blagovna znamka imetnika družbe R&R MEDIA d.o.o. in zato so vse pravice v zvezi s to blagovno znamko izrecno pridržane. Razen če ni drugače navedeno, so vse druge blagovne znamke, ki se pojavljajo na sistemu Prihranite.si, intelektualna lastnina njihovih imetnikov.
18. Dostopnost podatkov
R&R Media d.o.o., se zavezuje, da bo kupcem kuponov zagotovil informacije ponudnikov storitev:
 • ime in sedež podjetja ponudnika ter kontaktne podatke (Telefon, elektronski naslov, spletna stran ponudnika)
 • podrobnen opis storitev/blaga
 • pogoje dostave artiklov ali način, kraj ter rok prevzema blaga
 • možnosti načina plačila (Plačilo s kartico, UPN)
 • čas trajanja ponudbe in veljavnost ponudbe

 • 19. Pritožbe in spori
  R&R Media d.o.o., spoštuje zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe uporabnikov v zvezi s ponudbami, bomo obravnavali na info@Prihranite.si ali na ostale kontaktne podatke, vsak delovnik med 8. in 20. uro. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. R&R Media d.o.o., se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si R&R Media d.o.o., prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Vse morebitne reklamacije rešujeta izključno uporabnik - kupec kupona in ponudnik storitve v zakonsko določenem reklamacijskem roku
  20. Odveza odgovornosti
  R&R Media d.o.o., ni lastnik storitev ali blaga, ki ga oglašuje na spletni strani, zato tudi ne odgovarja za morebitne pravne ali fizične nepravilnosti posamezne storitve ali blaga, kakor tudi ne za drugo škodo, nepravilnosti ali pomankljivosti, ki lahko nastanejo med uporabo storitev ali blaga, ki so bili del promocijske ponudbe. Za te odgovarja izključno ponudnik, ki je lastnik posamezne storitve ali blaga. Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od naročila kupona sporoči R&R Media d.o.o., odstop od pogodbe po 43. Členu ZVPot. R&R Media d.o.o., ne prevzema nikakršne odgovornosti za nedelovanje spletne strani www.Prihranite.si, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo spletne strani.